The wonders of make-up

... og gummimelk/latex. Og teip. Og regn.

Gjett hva vi gjorde på skolen i dag da! Mens resten av dere satt ved pultene deres og løste mattestykker hadde vi sminkekurs. Teatersminke, for å være helt nøyaktig. 

Jeg ser jævlig ut, men for en gangs skyld er det med vilje!

Det er faktisk ikke så vanskelig. For å se ut som du har blitt slått i øyet klipper du bare en teipbit i en halvmåneform og klistrer den på øyelokket. Jo lenger tid som har gått siden du ble "slått", jo mindre teipbit og mørkere sminke. Blåmerker blir jo ikke blå med en gang. Ettervert kan du begynne med grønt og gult også.
Kuttet i kinnet er laget med gummimelk. Du tar bare litt gummimelk på en liten svamp og smører et tynt lag på det området du vil ha kuttet. Så tørker du det med en hårføner til det er nesten helt tørt. Når du har gjort det klemmer du, i dette tilfellet, kinnet sammen sånn at du får et lite "søkk". Så holder du det bare sammen til gummimelken har tørket, og når du slipper ser det ut som et kutt. Så er det bare til å tilføre jukseblod. Veldig dårlig forklart, og det syns ikke så godt på bildet. I tillegg ble jukseblodet nesten vasket vekk av regnet, så jeg jukset med leppestift for å ta bildene. Ikke like bra resultat. Håret, som dere sikkert ser, ble også ødelagt av regnet, men jeg fant ut at det passet sammen med sminken.

Dere ser kanskje at huden min er unaturlig jevn og unyansert. Dette kommer av fundationen (tror den kalles cake make-up, men er ikke sikker) som blir brukt til teatersminke. Vanlig fundation skal ikke dekke, men jevne ut huden. Denne er kjempetett og er laget for å dekke nesten alt. Vanligvis er dette bare basen, og det blir brukt rouge og øyenskygge og sånn i tillegg, men siden vi bare skulle fokusere på en ting (kutt og blåmerker) brukte vi ikke tid på det akkurat da. 

Det er en ting dere må huske hvis dere noen gang skal bruke teatersminke, og det er fuktighetskrem både før og etter. Det gjelder gutta også! Hvis du ikke har fuktighetskrem på før du tar den på blir den vanskeligere å få av, og det er vanskelig nok fra før av! Sminken er skikkelig tøff på huden, og jeg brukte en halvtime på å rense ansiktet. Fjernet det jeg kunne med sminkeservietter, skrubbet huden to ganger (L'oreal Perfect Clean)og sist, men absolutt ikke minst, sauset ansiktet inn med fuktighetskrem. Ansiktet mitt er fremdeles veldig tørt, så satser på en fuktighetsmaske i morgen.
Merker dette ble veldig langt, så jeg avslutter her. Beklager for dårlige forklaringer, og håper dette er til hjelp for noen!

Én kommentar

aldritenk

22.aug.2010 kl.23:08

Oh My God! Who beat up MY girl? Iz gonna kill them ded..

Hehe, ser veldig profft ut :-)

Skriv en ny kommentar

Karoline

Karoline

18, Sandnes

Livet til en teaternerd med skuespillerambisjoner. Drikker te året rundt, skriver tekster, tar bilder og er opptatt av mote. Enjoy!

Kategorier

Arkiv

hits